Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μπάιντεν: «Ιερή δέσμευση» το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ περί αμοιβαίας ασφάλειας των κρατών-μελών

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε σήμερα στον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα ότι θεωρεί πως το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο προβλέπει την συλλογική άμυνα για όλους τους συμμάχους, είναι μια “ιερή” δέσμευση.

«Θεωρούμε το Άρθρο 5 μια ιερή υποχρέωση και να είστε βέβαιοι γι΄αυτό», είπε ο Μπάιντεν στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαρσοβία διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την Πολωνία για τη στήριξη του ΝΑΤΟ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «βασίζεται στη διαίρεση, στο να μπορέσει να διαχωρίσει την ανατολική από τη δυτική πτέρυγα» εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, δεν έχει καταφέρει να το πράξει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε την Πολωνία που δέχτηκε πρόσφυγες από την Ουκρανία. «Αναγνωρίζουμε ότι η Πολωνία αναλαμβάνει μια σημαντική ευθύνη, αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είναι μόνο η Πολωνία».

Διαβάστε επίσης:

Ντμίτρο Κουλέμπα: Λάβαμε επιπλέον εγγυήσεις ασφάλειας από τις ΗΠΑ

Ρωσία: Πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις με πυραύλους S-400 στο Καλίνινγκραντ

Τζο Μπάιντεν: Συναντήθηκε με Κουλέμπα και Ρεζνίκοφ στη Βαρσοβία