Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα επανενταχθούν στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα επανενταχθεί στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, από την οποία αποχώρησε και τυπικά χθες Τετάρτη, την πρώτη ημέρα της θητείας του, εάν επικρατήσει.

«Σήμερα, η κυβέρνηση Τραμπ εγκατέλειψε επίσημα τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Και σε ακριβώς 77 ημέρες, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επανενταχθεί σε αυτή», τόνισε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο μέσω του Twitter, αναφερόμενος στην 20ή Ιανουαρίου 2021, όταν θα ορκιστεί ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μια ανάσα μακριά από την προεδρία των ΗΠΑ

Νωρίτερα, σε ομιλία του προς του οπαδούς του, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως πιστεύει πως βρίσκεται σε τροχιά νίκης, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ως αυτή την ώρα, ο δημοκρατικός υποψήφιος φαίνεται πως υπολείπεται μόλις 6 εκλεκτόρων για να εξασφαλίσει τους 270 που θα του δώσουν το εισιτήριο για τον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η ομάδα Μπάιντεν δημιούργησε μια ιστοσελίδα στην οποία ο Αμερικανός προετοιμάζει το έδαφος για την… μετάβαση στην «Μπάιντεν-Χάρις» εποχή.