Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Αποφυλακίστηκε η Μ.Γκράινερ σε ανταλλαγή κρατουμένων με τον “έμπορο του θανάτου” Β. Μπουτ

Αποφυλακίστηκε η Μπρίτνεϊ Γκράινερ σε ανταλλαγή κρατουμένων με τον "έμπορο του θανάτου" Β. Μπουτ

Πηγή: Reuters

Ελεύθερη αφέθηκε στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ, που είχε καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση στη Ρωσία, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ και επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν.

Από πλευράς ΗΠΑ θα αφεθεί ελεύθερος ο Ρώσος λαθρέμπορος όπλων Βίκτορ Μπουτ, γνωστός ως “Έμπορος του Θανάτου”.

Η Γκράινερ κρατούνταν στη Μόσχα μετά από καταδίκη της σε ποινή εννέα ετών για “λαθρεμπόριο ναρκωτικών”, όταν βρέθηκαν στην κατοχή της αμπούλες ατμού με λάδι κάνναβης.

Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης είχε συλληφθεί στις 17 Φεβρουαρίου σε αεροδρόμιο της Μόσχας, μια εβδομάδα προτού η Ρωσία αποστείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και η υπόθεσή της εξετάστηκε στο πλαίσιο της επακόλουθης κρίσης στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Μόσχας.

Σε ανάρτηση που έκανε ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει ότι μίλησε με την Γκράινερ η οποία “είναι ασφαλής, είναι σε αεροπλάνο, είναι στο δρόμο για την πατρίδα”.

Ο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με την Γκράινερ από το Οβάλ Γραφείο, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι στη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγος της Γκράινερ, Σερέλ.

Ο Μπάιντεν πρόκειται άμεσα να προβεί σε δηλώσεις, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι αντάλλαξε την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια με τον Ρώσο υπήκοο Βίκτορ Μπουτ.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι η ανταλλαγή των δύο κρατουμένων έγινε σήμερα στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

 

Διαβάστε επίσης:

H Φινλανδία μπορεί να επιτρέψει την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία