Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Αναστασιάδης: Συζήτηση των τουρκοκυπριακών προτάσεων επί συγκεκριμένου πλαισίου λύσης

Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας

Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως είναι έτοιμος να συζητήσει για πιθανές λύσεις του Κυπριακού επί ενός συμφωνημένου πλαισίου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρέλαβε σήμερα, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, τις προτάσεις που κατέθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, την 1η και την 8η Ιουλίου.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο κ. Αναστασιάδης με λύπη διαπιστώνει πως οι προτάσεις αποτελούν μία νέα προσπάθεια θεμελίωσης του απαράδεκτου αφηγήματος για λύση στη βάση δύο ανεξάρτητων κρατών.

H προϋπόθεση

Παρά ταύτα, σημειώνει ο κ. Πελεκάνος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν έτοιμος να συζητήσει το σύνολο των προτάσεων, τόσο των προταθέντων από τον ίδιο όσο και προτάσεων που υπέβαλε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Yπό την προϋπόθεση ότι ο διάλογος θα λάμβανε χώρα με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, όπως αυτό καθορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης

Αναστασιάδης: Η θλιβερή επέτειος να είναι η τελευταία με το νησί μας μοιρασμένο