Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ανασχηματισμός στη Γαλλία – Στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρώην σύντροφος του πρωθυπουργού Ατάλ

Στεφάν Σεζουρνέ

Ο επικεφαλής του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Στεφάν Σεζουρνέ, διορίστηκε νωρίτερα την Πέμπτη, υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Γκαμπριέλ Ατάλ, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από δύο ημέρες.

Ο πολύ στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, του οποίου ήταν σύμβουλος, όπως και ευρωβουλευτής, θα αντικαταστήσει την Κατρίν Κολονά.

Ο Σεζουρνέ και ο Ατάλ είχαν συνάψει αστική ένωση, αν και όπως αναφέρει το Politico, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πλέον χωρίσει.

Η μεγαλύτερη έκπληξη στον ανασχηματισμό προέρχεται από μια μορφή της παρισινής Δεξιάς, τη συντηρητική πολιτικό Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί και στενή σύμμαχο του πρώην προέδρου, η οποία διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού.

Παραμένουν στην κυβέρνηση ο Μπρουνό Λεμέρ στο υπουργείο Οικονομικών, ο Ζεράρ Νταρμανέν στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Ερίκ Ντιπόν-Μορετί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Σεμπαστιάν Λεκορνί στο υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Μαρινάκης: Απογοητευτική και κατώτερη των περιστάσεων η στάση Ανδρουλάκη

Χρυσός: Έκλεισε με νέες απώλειες στα 2.019,2 δολάρια η ουγγιά

Prorata: Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ, κοντά σε μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τα μη κρατικά πανεπιστήμια