Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Αμερικανός αξιωματούχος: Η ασθένεια που εμφάνισε ο Αμπράμοβιτς οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και όχι σε δηλητηρίαση

Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε απόψε ότι οι υπάρχουσες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η ασθένεια που εμφάνισαν ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τουλάχιστον δύο Ουκρανοί διαπραγματευτές οφειλόταν σε «περιβαλλοντικούς παράγοντες» και όχι σε δηλητηρίαση.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Wall Street Journal και ο ερευνητικος ιστότοπος Bellingcat ανέφεραν ότι ο Αμπράμοβιτς και οι διαπραγματευτές εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα έπειτα από μια συνάντηση που είχαν στο Κίεβο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Reuters: «Οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι ήταν περιβαλλοντικό», προσθέτοντας «π.χ., όχι δηλητηρίαση». Ο ίδιος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Λιζ Τρας: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες Μόσχας-Κιέβου δεν πρέπει να αποβούν σε βάρος της Ουκρανίας

Αμπράμοβιτς: Εκπρόσωπός του επιβεβαιώνει ότι δηλητηριάστηκε