Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Αυξημένη η παραγωγή φυσικού αερίου στην Νορβηγία

Η Νορβηγία σχεδιάζει να διατηρήσει τα υφιστάμενα υψηλά επίπεδα παραγωγής στο φυσικό αέριο μέχρι το τέλος της δεκαετίας, καθώς η Ευρώπη τερματίζει σταδιακά τις ρωσικές εισαγωγές μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Νορβηγίας.

“Περιμένω ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα τρέχοντα επίπεδα μέχρι το 2030”, ανέφερε ο Terje Aasland μιλώντας στο Reuters. “Βλέπουμε ότι υπάρχουν έργα και επίσης σχέδια για την ανάπτυξη και λειτουργία [νέων έργων] τα οποία πλέον έρχονται και θα βοηθήσουν να διατηρήσουμε υψηλούς όγκους φυσικού αερίου στο μέλλον”, πρόσθεσε.

Η παραγωγή της Νορβηγίας αναμένεται να φτάσει τα 122 δισ. κυβικά μέτρα αυτό το έτος, σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις, σημειώνοντας αύξηση 8% από το 2021 και πιθανώς να ξεπεράσουν το τελευταίο ρεκόρ πριν από πέντε χρόνια.

Η Νορβηγία είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon, ξεπερνώντας τη Ρωσία η οποία έχει μειώσει σημαντικά τις προμήθειες της.

Διαβάστε επίσης

Νέα πρόκληση Ακάρ – «Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος με το Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Σολτς: «Ο Καναδάς είναι η γερμανική επιλογή για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο»

Φινλανδία: Η Σάνα Μαρίν ζήτησε συγγνώμη για φωτογραφία από πάρτι στην επίσημη κατοικία της