Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Αφγανιστάν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή έκρηξη στο τζαμί

Αφγανιστάν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή έκρηξη στο τζαμί

Την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση σε σιιτικό τέμενος στο Αφγανιστάν ανέλαβε η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος».

Το παραπάνω γνωστοποιήθηκε από ανακοίνωση που εξέδωσε το «πρακτορείο» προπαγάνδας των τζιχαντιστών «Amaq» και αναρτήθηκε στο Telegram.

Η αιματηρή έκρηξη σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Κουντούζ, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν και είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να σκοτωθούν.

Την ίδια ώρα, αδιευκρίνιστος είναι ο ακριβής αριθμός των τραυματιών, καθώς άλλες πηγές μιλούν για έως και 100 νεκρούς και 200 τραυματίες, σύμφωνα με ανταποκριτή του Iran International.

H αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς ή τραυματίες, ενώ νωρίτερα νοσοκομειακές πηγές – τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο – ανέφεραν πως τα θύματα ξεπερνούν τα 50.

Οπτικό υλικό δείχνει πτώματα περιστοιχισμένα από συντρίμμια μέσα στο τέμενος, στο οποίο προσεύχονται σιίτες μουσουλμάνοι που αποτελούν μειονότητα στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Καμικάζι σκορπά τον θάνατο σε τζαμί – Περισσότεροι από 100 νεκροί