Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Φλώρινα: 36χρονος Σκοπιανός ομολόγησε πως κατέστρεψε τις 105 πυραμίδες στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Τη λύση στο μυστήριο με την καταστροφή των 105 συνοριακών πυραμίδων οριοθέτησης στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, στο ύψος των χωριών Μεσόκαμπος – Αχλάδα του δήμου Φλώρινας, έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ. Δράστης της πράξης ήταν ένας 36χρονος Σκοπιανός, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο δράστης είναι κάτοικος του μικρού χωριού Germijan, που απέχει μόλις 3 χιλ απο τη μεθοριακή γραμμή με την Ελλάδα.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 23/11/2018 μεταξύ 14:00 – 20:00 και ο 36χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του όταν κλήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για κατάθεση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ο λόγος της πράξης του και εάν σχετίζεται με εθνικιστικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις.

Ο δράστης φέρεται να προσέγγισε τα σύνορα μέσα από χωράφια της περιοχής με αγροτικό μηχάνημα, με το οποίο “εκθεμελίωσε” τις 105 πυραμίδες που οριοθετούν τη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Εισαγγελέας Μοναστηρίου έχει ασκήσει δίωξη κατά του 36χρονου, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί και οι ελληνικές Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άγνωστοι ξήλωσαν 105 «πυραμίδες» που οριοθετούν τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ στη Φλώρινα