Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ερντογάν: Τον επόμενο μήνα θα παραλάβουμε τους S-400 – «Τους έχουμε ήδη πάρει»

Ερντογάν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στη διπλωματία ευελπιστεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να λύσει το ζήτημα με την παράδοση των F-35 από τις ΗΠΑ και μάλιστα πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, στα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να αψηφά τις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η Άγκυρα θα προμηθευτεί κανονικά τους ρωσικού πυραύλους S-400 από τη Μόσχα, μέσα στο επόμενο μήνα. «Δεν λέω πως θα πάρουμε S-400, αλλά λέω πως ήδη θα έχουμε πάρει. Τελείωσε αυτή η δουλειά. Τον επόμενο μήνα θα γίνει η παράδοσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικα.

«Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά τα προβλήματα των S-400 με τα F-35. Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. Εκεί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα των αδελφών Τουρκοκυπρίων» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Σήμερα διαθέτουμε 4 πλοία ερευνών και γεωτρήσεων. Πρώτη φορά στην ιστορία μας συμβαίνει αυτό. Θα κάνουμε γεωτρήσεις και αν θέλει ο Θεός θα βρούμε αέριο. Και τότε θα ρωτήσουμε τους άλλους εσείς τι δουλειά έχετε εδώ, τι κάνετε εδώ; Eμείς είμαστε εγγυήτρια χώρα κι υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» τόνισε.

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από όσους ευθύνονται όταν η χώρα του αποκλειστεί από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αυτών.

Ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από όσους ευθύνονται, όταν η χώρα του αποκλειστεί από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αυτών.