Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα στις εταιρείες του πρώην βουλευτή Θέμη Χειμάρα

Θέμης Χειμάρας

Θέμης Χειμάρας

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν εταιρείες που φέρεται να συμμετείχε ο παραιτηθείς βουλευτής, Θέμης Χειμάρας, είχαν συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος περί ασυμβίβαστου.

Με βάση τα δημοσιεύματα, ο οικονομικός εισαγγελέας παρήγγειλε να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρδάκης, με την παραγγελία του, ζητά να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά (οπότε ορκίστηκε βουλευτής).

Πρόκειται για τις εταιρείες Θεμιστοκλής Χειμάρας, Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop.

Ο οικονομικός εισαγγελείς ζητά να ερευνηθεί εάν, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος (ασυμβίβαστη με τη βουλευτική ιδιότητα η συμμετοχή σε εταιρείες που αναλαμβάνουν έργα με Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα), συνήφθησαν συμβάσεις των 4 εταιρειών με το Δημόσιο, ΟΤΑ, νομικά πρόσωπα δημοσίου φορέα και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Θέμης Χειμάρας – Τι ισχυρίζεται στην επιστολή του