Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Έρευνα Opinion Poll: Κυριαρχία ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τις δυσκολίες του τελευταίου διαστήματος, δείχνει η έρευνα της Opinion Poll για την εφημερίδα Political.

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 13,9% ποσοστιαίες μονάδες, ενώ την ίδια ώρα ισχυρό προβάδισμα με 25,9% διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα «Αν προέκυπτε θέμα εκλογών και ψηφίζαμε την ερχόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» το 35% απαντά ΝΔ ενώ το 21,1% ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων: ΝΔ 35%, ΣΥΡΙΖΑ 21,1%, ΚΙΝΑΛ 6,2%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 3,5%, ΜεΡΑ25 3,2%

 

Συντριπτική είναι η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης  με 66,2% έναντι 11,3 του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή αδιαμφισβήτητη είναι η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «μονομαχία» με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού εμφανίζει ποσοστό καταλληλότητας για πρωθυπουργός 45,6%.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «χάνει» από τον «Κανένα» και συγκεντρώνει 19,7% έναντι 30,6% των πολιτών που δεν επιλέγουν κανέναν από τους δύο.

H έρευνα αποτυπώνει και την άποψη του κόσμου για την διαχείριση των πυρκαγιών με το 29,7% να ρίχνει την ευθύνη στην κυβέρνηση ενώ το 27,6% στους εμπρησμούς. Την ίδια ώρα αρνητική είναι η άποψη των πολιτών, σε ποσοστό 51,4% για την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε ακόμη: