Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Επιμένει η ΝΔ για σύμβουλο Τσακαλώτου: «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά»

Νεα δημοκρατία ΝΔ

Επιμένει η Νέα Δημοκρατία να ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με την εμπλοκή συμβούλου του Υπουργού σε υπόθεση μίζας και εκβιασμού.

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση, σε νέα ανακοίνωσή της που εξέδωσε σήμερα, αναφέρει πως o καταγγέλλων, κ. Λιβανός -σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει- είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την υπόθεση στον Πρωθυπουργό και για αυτό είχε επικοινωνήσει και με την προϊσταμένη του νομικού του γραφείου, κυρία Βασιλική Θάνου.

Με βάση τα νέα στοιχεία, η ΝΔ επιμένει στις ερωτήσεις που είχε θέσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το πρώτο δημοσίευμα που αποκαλύπτει εμπλοκή συμβούλου του κ. Τσακαλώτου σε υπόθεση μίζας 1,8 εκ. ευρώ και τόσο  ο Υπουργός Οικονομικών όσο και το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να σιωπούν.

H υπόθεση λαμβάνει σήμερα νέες διαστάσεις αφού σε νέο δημοσίευμα περιγράφεται αναλυτικά ο μηχανισμός εκβιασμού, καθώς και το γεγονός ότι o καταγγέλλων, κ. Λιβανός -σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει- είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την υπόθεση στον Πρωθυπουργό και για αυτό είχε επικοινωνήσει και με την προϊσταμένη του νομικού του γραφείου, κυρία Βασιλική Θάνου. 

Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στα ερωτήματα που έχει θέσει μέχρι να λάβει πειστικές απαντήσεις. 

Γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ως σύμβουλό του τον κ. Πουλιάση, όταν σε βάρος του εκκρεμεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία;

Γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει ο κ. Λιβανός;

Και κυρίως: Πως είναι δυνατόν ο κ. Τσακαλώτος να μην έχει υποβάλει μήνυση στον κ. Λιβανό, αν όπως υποστηρίζει, όλες οι καταγγελίες του είναι προϊόν της φαντασίας του; Φοβάται κάτι ή έχει κάτι να κρύψει;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Περίεργη η σιωπή του Μαξίμου για την υπόθεση της καταγγελίας κατά Τσακαλώτου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος ΝΔ-Τσακαλώτου: Εξηγήσεις για εμπλοκή συμβούλου του υπουργού σε εκβιασμό μάρτυρα ζητά η αντιπολίτευση