Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους ηγέτες της ΕΕ: Φόβοι για πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Όλαφ Σολτς – Τι συζήτησαν

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα την Ουκρανία.

Η ανάγκη συντονισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύτερης προετοιμασίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης, υπογραμμίστηκε στην τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης τονίστηκε ακόμη η ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας και η εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων και των διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Οι ηγέτες επανέλαβαν ότι μία επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας θα επέφερε σοβαρές συνέπειες με μεγάλο κόστος και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Διαβάστε επίσης

ΥΠΕΞ: Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

ΥΠΕΞ: Σύσταση στους Έλληνες πολίτες να αποχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία