Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Εκλογές Βρετανία: Κλείνει στο 6% η διαφορά Τζόνσον – Κόρμπιν

Λίγα 24ωρα έμειναν για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέων δημοσκοπήσεων τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, η αναμέτρηση παίρνει μια άγρια μορφή, καθώς η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αντιπάλου, Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Κόρμπιν, κλείνει σημαντικά υπέρ των Εργατικών.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί περαιτέρω σύγχυση στον Τζόνσον, καθώς δημιουργείται η πιθανότητα να μην λάβει εντολή αυτοδυναμίας, δυσκολεύοντας τις επιδιώξεις του για Brexit τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου «ICM» για λογαριασμό του Reuters, το κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού έχει προβάδισμα μόλις έξι μονάδες έναντι του Εργατικού Κόμματος, με το 42% υπέρ των Τόρις να παραμένει σταθερό εν αντιθέσει με το κόμμα του Κόρμπιν το οποίο σκαρφάλωσε στο 36%.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 36% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μια πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για το Συντηρητικό Κόμμα θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα, μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 23% που πιστεύει ότι μια πλειοψηφία για το Εργατικό Κόμμα θα ήταν καλύτερη.

Οι φιλοευρωπαίοι «Φιλελεύθεροι Δημοκράτες» αποσπούν ποσοστό 12%, ενώ το κόμμα «Brexit» υπό την ηγεσία του Νάιτζελ Φάρατζ, φθάνει μόλις στο 3%.

Στα ίδια επίπεδα κινούνται τα δύο κόμματα και στην δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Savanta ComRes» που διεξήχθη για λογαριασμό της οργάνωσης κατά του Brexit «Remain United». Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν 42% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 36% των Εργατικών.

Μια άλλη όψη του νομίσματος εμφανίζει η μέτρηση της Opinium Research, η οποία δίνει αμετάβλητα ποσοστά στα δύο κόμματα με τη διαφορά να φθάνει το 15% (46% οι Τόρις με τους Εργατικούς στο 31%).

Αναφορικά με την ανά περιφέρεια ανάλυση της παραπάνω δημοσκόπησης, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία με 344 έδρες σε σύνολο 650 εδρών. Οι Εργατικοί υπολογίζεται ότι θα κερδίσουν 221 έδρες, χάνοντας δηλαδή 41 σε σύγκριση με τις εκλογές του 2017.