Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (live+pics)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την χθεσινή νίκη της ΝΔ, που της δίνει ισχυρή αυτοδυναμία 158 εδρών. Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγα λεπτά πριν από τις 13:00 συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Μαρέβα, και τα τρία παιδιά του.

Παρούσες ήταν και οι τρεις αδελφές του κ. Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Μητσοτάκη και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, καθώς και η μητέρα της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Την τελετή παρακολούθησαν ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, για τον οποίο ακούγεται ότι θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε θρησκευτικό όρκο. Την τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από δεξιά, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα και Κατερίνα Μητσοτάκη
Τα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, Σοφία και Δάφνη, μαζί με τη μητέρα τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο Προεδρικό Μέγαρο
H Ντόρα Μπακογιάννη

Μετά την ορκωμοσία ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχτεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό μέγαρο λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα τρία παιδιά τους

Το απόγευμα θα ανακοινωθεί η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και αύριο, Τρίτη, θα γίνει η ορκωμοσία, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο και οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία.