Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 23,3% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα άνω των 23 ποσοστιαίων μονάδων δίνει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.

Στη δημοσκόπηση που  δημοσιεύει η εφημερίδα «Παρασκήνιο», η ΝΔ προηγείται κατά 21,7 % του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (41,5% έναντι 19,8%) και η διαφορά εκτοξεύεται στις 23,3 μονάδες, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (44,5% έναντι 21,2%).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά 36,8% στην ερώτηση για την καταλληλότητα για πρωθυπουργός του Αλέξη Τσίπρα (56% έναντι 19,2%). Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 65,2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ εμπιστεύονται το σχέδιο Μητσοτάκη για τη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Όπως επισημαίνει ο Υπεύθυνος Ερευνών της εταιρείας Ζαχαρίας Ζούπης στο Παρασκήνιο, σε 14 κριτήρια για την ανάδειξη ηγετών και σε 12 τομείς πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας διπλάσια ποσοστά προτίμησης στη χειρότερη περίπτωση για αυτόν.