Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ με 11,6% – Οι πολίτες λένε όχι στις πρόωρες εκλογές, δυσαρέσκεια για ακρίβεια

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Ανδρουλάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Ανδρουλάκης

Με διαφορά που κυμαίνεται γύρω στις 12 ποσοστιαίες μονάδες (11,6 στην πρόθεση και με 12,4 στην αναγωγή επί των εγκύρων), προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική έρευνα της OPINION POLL.

Αν και καταγράφει απώλειες της τάξης των 4 μονάδων, η ΝΔ διατηρεί το καθαρό προβάδισμα με 31,2% έναντι 19,6%, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει και σε αυτή τη δημοσκόπηση τη δυναμική του, καταγράφοντας ποσοστό 14,2%, που με την αναγωγή φτάνει στο 15,1%.

Ακολουθούν το Κ.Κ.Ε με 7%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 4%, το ΜΕΡΑ25 με 2.6%. Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα αποτελέσματα γίνονται: Ν.Δ 33.2%, ΣΥΡΙΖΑ 20.8%, ΚΙΝΑΛ 15,1%,Κ.Κ.Ε 5%. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.3%, ΜΕΡΑ25 2.8%.

Σύμφωνα με την έρευνα (για λογαριασμό του tomanifesto.gr) που έγινε το διάστημα 7 με 12 Φεβρουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στη δημοφιλία, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται του Αλέξη Τσίπρα σχεδόν 20 ποσοστιαίων μονάδων.

Στα ενδιαφέροντα της έρευνας είναι ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης (63%) απορρίπτει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ μετά τις εκλογές ή μίας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.

Πάντως επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ισχυρό κύμα πίεσης και δυσαρέσκειας από την κοινή γνώμη σε κρίσιμα θέματα, όπως για παράδειγμα η ακρίβεια, αφού ικανοποιημένο δηλώνει από τα μέτρα το 27,4% και μη ικανοποιημένο το 68,9%. Αντιθέτως θετικά κρίνονται μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ή πολιτικές κινήσεις, όπως η προμήθεια των Rafale.

Συγκεκριμένα:

Σημειώνεται ότι το 40.4% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση όσον αφορά τις υγειονομικές, κοινωνικές, οικονομικές παρενέργειες της.

Στο ερώτημα ποιος εκπροσωπεί καλύτερα τον χώρο της Κεντροαριστεράς, πρώτος εμφανίζεται ο κανένας με 28, 2% και επί των συγκεκριμένων προσώπων προηγείται ο Α.Τσίπρας με 23.9% και ακολουθεί ο Ν. Ανδρουλάκης με 21.3% . Όταν όμως εστιάζουμε σε όσους δηλώνουν Κεντροαριστεροί, ο Α.Τσίπρας αυξάνει την διαφορά φτάνοντας το 43.5% και ακολουθεί ο Ν.Ανδρουλάκης με 23.3%.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ – Στο 14,5% το ΚΙΝΑΛ

Οικονόμου: Κάνουμε ευκολότερη την καθημερινότητα μέσω του gov.gr

Απάντηση Γεωργιάδη στον ΣΥΡΙΖΑ για την αρχειοθέτηση που αφορά τη Νοvartis