Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ – Τι λένε οι πολίτες για Σακελλαροπούλου και ελληνοτουρκικά

μητσοτάκης τσιπρας

Σαφές προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MRB, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 5,7% και ακολουθεί με 4,7% το ΚΚΕ και 4% η Ελληνική Λύση. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 3,1%. Στο 1,3% η Χρυσή Αυγή, στο 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο 24,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% έναντι 24,5% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% ευνοϊκών γνωμών. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30,5%, η Φώφη Γεννηματά με 21,9%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 19,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 19,1%.

Ευρεία αποδοχή συναντά η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς το 55,5% κρίνει θετικά την επιλογή της κας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και το 23% αρνητικά.

Το 56,9% κρίνει θετικά την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ το 14% αρνητικά. Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι το 54,6% θεωρεί πιθανό τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ενώ το 39,2% δεν ανησυχεί. Το 42,6% θεωρεί πως η προσφυγή στη Χάγη είναι η ενδεδειγμένη επίλυση των διαφορών με την Τουρκία. Το 28,8% θέλει απευθείας διάλογο με την Άγκυρα, ενώ το 21,3% απαντά πως ούτε το ένα, ούτε το άλλο συνιστούν λύση. Σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, το 29,8% την κρίνει αρνητικά, ενώ το 28,5% θετικά.