Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Marc: Στο 12,5% το προβάδισμα της ΝΔ, ενισχύεται το ΚΙΝΑΛ

δημοσκόπηση

Προβάδισμα 12,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το πρώτο μέρος της μηνιαίας δημοσκόπησης της Marc, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.  Στη δημοσκόπηση της Marc του περασμένου Οκτωβρίου η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων ήταν στο 12,8%.Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, με το ποσοστό του να ενισχύεται στο 8,2%. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 2,9%, κάτω από το όριο για την είσοδο στη Βουλή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με τους πολίτες είναι η πανδημία, με ποσοστό 77,6% ενώ ακολουθεί η ακρίβεια με ποσοστό  60,7%.

Το 58,1% των πολιτών λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα rapid test στους ανεμβολίαστους, είναι σε θετική κατεύθυνση, ενώ το 40,5% έχει αντίθετη άποψη. Το 56,5% των ερωτηθέντων ωστόσο εκτιμά ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα μέτρα.

Για το αν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμό ή rapid test για την είσοδο στις εκκλησίες, το 74% απάντησε θετικά, σε αντίθεση με το 23,1% που συμφωνεί με τα τωρινά μέτρα.

Στην εσωκομματική μάχη του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες, ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί προβάδισμα στο ποιον επιθυμούν για αρχηγό του κόμματος οι περισσότεροι ψηφοφόροι του, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως θα νικήσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ειδικότερα, μεταξύ αυτών που δηλώνουν πως θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές.

Τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 83,9%, ακολουθεί με  76,6%  ο Ανδρέας Λοβέρδος, με 59,1% ο Παύλος Γερουλάνος, με 52,3% ο Παύλος Χρηστίδης, με 53,4% ο Χάρης Καστανίδης και τελευταίος με 52,3% ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην προτίμιση προέδρου, το 31,6% επιλέγει τον Ανδρέα Λοβέρδο, το 26,1% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 24,3% τον Γιώργο Παπανδρέου. Το 5% επιλέγει τον Χάρη Κατστανίδη, το 3,8% τον Παύλο Χρηστίδη, ενώ το 3,2% τον Παύλο Γερουλάνο.

Στα πιθανά δίπολα του δεύτερου γύρου, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 54,6% του Γιώργου Παπανδρέου που συγκεντρώνει 35,1%. Ωστόσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται και με τους δύο, αν βρεθεί αντίπαλός τους, με 60,2% έναντι 33,8% με αντίπαλο τον Παπανδρέου και με 47,6% έναντι 43,5% με αντίπαλο τον Λοβέρδο.

Στο ερώτημα με ποιον πρόεδρο το ΚΙΝΑΛ θα αυξήσει την επιρροή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 34,1%, ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί με 26,5% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25,9%.

Για την παράσταση νίκης, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 34,2% σε όσους δηλώνουν πως θα ψηφίσουν στις εκλογές, έναντι 31,2% του Ανδρέα Λοβέρδου και 20,4% του Νίκου Ανδρουλάκη.