Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 5,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

Με προβάδισμα 5,9 μονάδων στην πρόθεση ψήφου, φαίνεται να προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η ΝΔ συγκεντρώνει 32,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,9%, το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ 9%, το ΚΚΕ 6,3%, η Ελληνική Λύση 3,1%, το ΜεΡΑ25 3,2%. Παράλληλα, οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη φτάνουν στο 3%, η Εθνική Δημιουργία το 1,4%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,5% των ερωτηθέντων, ενώ «δεν ξέρω/αναποφάσιστοι» δηλώνει το 8,7%.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης, η ΝΔ επανέρχεται στα ποσοστά που είχε καταγράψει πριν την τραγωδία στα Τέμπη, σημειώνοντας άνοδο  1,4% σε σχέση µε την προηγούμενη δημοσκόπηση του Απριλίου και 3,3% σε σχέση µε αυτή του Μαρτίου.

Απ’ την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει μικρή αύξηση και από το 25,6% τον Μάρτιο, στις αρχές Απριλίου έφτασε στο 26,6% και στο 26,9% στην τελευταία δημοσκόπηση. Ωστόσο, απώλειες κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το οποίο από το 9,5% στις δύο προηγούμενες μετρήσεις πέφτει στο 9%.

Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 φαίνονται σταθερά, ενώ η Ελληνική Λύση σημειώνει απώλειες, με το κόμμα να κινείται πλέον οριακά πάνω από το 3%.

Να σημειωθεί ότι, στη εκτίμηση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 30,2%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 10,1%, το ΚΚΕ 7,1%, η Ελληνική Λύση 3,5%, το ΜέΡΑ25 3,6% και οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη 3,4%.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Το νέο σποτ με τον Νίκο Ανδρουλάκη – «Αυτή δεν είναι πολιτική διαφήμιση»