Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Μόλις μια μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Αγκάθι η ακρίβεια για την κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης - Στέφανος Κασσελάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης - Στέφανος Κασσελάκης

Καθαρό προβάδισμα της ΝΔ και σημαντική μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, με την απόστασή του από το ΠΑΣΟΚ να μειώνεται στη μια ποσοστιαία μονάδα, καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της GPO η οποία παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η  Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 36,6%, ο  ΣΥΡΙΖΑ 12,9% και το  ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 11,9%. Ακολουθούν το  ΚΚΕ με 8,5%, η Ελληνική Λύση με 5,4%, οι Σπαρτιάτες με 3,5%, η Νίκη με 2,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%.

Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των τριών μεγάλων κομμάτων, το 48% θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 13,8% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Δημοφιλέστερος πολίτικος αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ. Τρίτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, τέταρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πέμπτος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η γνώμη των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη

Σχετικά με τα εσωκομματικά του  ΣΥΡΙΖΑ, το 48,6% όσων δηλώνουν πως θα ψηφίσουν  ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι οι διαφωνούντες  με τον Στέφανο Κασσελάκη θα πρέπει να παραμείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική, ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν. Παράλληλα,  το 76,2% από αυτούς θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλει στην ενότητα του κόμματος ενώ το 77,7% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, ο Στέφανος Κασσελάκης καταγράφει 70,5% αρνητικές γνώμες. Παράλληλα, το 31,3% τον χαρακτηρίζει «δεξιό» ή «κεντροδεξιό» και μόλις το 33% «αριστερό» ή «κεντροαριστερό».

Αγκάθι η ακρίβεια

Σχετικά με την κυβέρνηση, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της μετά τις εκλογές ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά.

Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.

Σε σχέση με την στάση που πρέπει να τηρήσει η χώρα μας, το 65,4% προτιμά μια αυστηρή στάση ουδετερότητας, το 18,4% προτιμά να πάρει θέση υπέρ του Ισραήλ και το 11,5% να πάρει θέση υπέρ των Παλαιστινίων.

Τέλος σε σχέση με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το 48,4% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 46% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ. Στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια το 67% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 28,7% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Θα αξιοποιήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη προς όφελος της Ελλάδας

Φον ντερ Λάιεν: Χρειάζεται ταχεία επιστροφή παράτυπων μεταναστών

Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα από τον Κ. Φραγκογιάννη σε δύο επιχειρηματικά Φόρουμ στο Ριάντ