Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Alco: Στο 12,9% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

μητσοτάκης τσιπρας

Προβάδισμα 12,9 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η  Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 6,8%, το ΚΚΕ 5,5%,  η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25, 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,5% και οι αναποφάσιστοι 14,6%.

Στο ποιος εμπιστεύονται οι πολίτες περισσότερο ως πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 22% ενώ η επιλογή κανένας από τους δύο το 35%.

Στην ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 32% δηλώνει λίγο, το 30% αρκετά, το 22% καθόλου και το 12% πολύ.

Το 46% δηλώνει σύμφωνο με το να καταργηθούν οι περιορισμοί μόνο για τους εμβολιαμένους ενώ το 41% διαφωνεί.

Επίσης, το 57% δηλώνει πως συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένους εργαζόμενους ενώ το 32% διαφωνεί.

Σύμφωνα με την έρευνα το 48% δηλώνει πως αισθάνεται λιγότερο ασφάλεια σε σχέση με πριν τρία χρόνια ενώ το 33% το ίδιο και 12% περισσότερο.

Αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο το 55% δηλώνει πως η δυνατότητα του εργαζόμενου να διευθετήσει ο ίδιος με τον εργοδότη του το ωράριο εργασίας του θα λειτουργήσει αρνητικά για τον εργαζόμενο ενώ το 28% δηλώνει πως θα λειτουργήσει θετικά. Το 17% δεν εκφέρει άποψη.