Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: «Δεύτερη ευκαιρία» στον Μητσοτάκη δίνει το 37%, στο 28% ο Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας - Κυριάκος Μητσοτάκης

Αλέξης Τσίπρας - Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις ψήφους των κεντρώων παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, το 26% θα ψηφίσει ΝΔ, άλλο ένα ακόμο 26% ΠΑΣΟΚ, το 20% ΣΥΡΙΖΑ, το 19% άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 9%.

Επιπλέον, το 72% των ερωτηθέντων εμφανίζεται σίγουρο για το τι θα ψηφίσει στις επικείμενες εκλογές (43% πολύ σίγουροι, 29% αρκετά σίγουροι), ενώ λίγο σίγουροι είναι το 13% και καθόλου σίγουροι το 12%. Ένα 3% είπε ΔΞ/ΔΑ.

Στο ερώτημα σε ποιον θα ήθελαν οι πολίτες να δώσουν δεύτερη ευκαιρία, το 37% απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 28% στον Αλέξη Τσίπρα, το 29% απαντά σε «κανέναν» και το 6% ΔΞ/ΔΑ.

Όσον αφορά το εάν το σύστημα της απλής αναλογικής θα αποτελέσει για τους ψηφοφόρους μια ευκαιρία για διαμαρτυρία, το 66% απαντά «όχι», το 23% «ναι», ενώ το 11% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Κατρούγκαλος: Κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παρά την απόσυρσή του