Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Άρθρα

Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει σε τράπεζες και Βιοχάλκο

Ο επικεφαλής της Vitalfinance Γιάννης Γιαπράκης

Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance

Το σχόλιο τεχνικής ανάλυσης του επικεφαλής της Vitalfinance, Γιάννη Γιαπράκη, με το κλείσιμο της 18-02-22.

Γενικός Δείκτης

Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) παραμένει ανοδική.

Αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 938 μονάδων (κλείσιμο).

Η τελευταία ημέρα της εβδομάδας έφερε μια συνεδρίαση αναμονής και ανάπαυλας της βραχυπρόθεσμης διόρθωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη αφού ο ΓΔ βρήκε στήριξη στο επίπεδο των 950 μονάδων.

Η έντονη μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών είναι ένδειξη ότι ο ΓΔ προσεγγίζει ή έχει ήδη φτάσει σε κορυφή χωρίς όμως να υπάρχει σηματοδότηση ότι η ανοδική κίνηση των προηγούμενων εβδομάδων έχει οριστικά ολοκληρωθεί.

Εκτίμηση του βαθμού της διόρθωσης.

Η διόρθωση έφερε την τιμή του ΓΔ να επιτυγχάνει τον καθοδικό στόχο στις 952 μονάδες και να γυρίζει στη συνέχεια ψηλότερα.

Προς το παρόν η διόρθωση παραμένει πολύ μικρού βαθμού και αφορά σε διορθωτική κίνηση του ανοδικού σκέλους Α (μπλε χρώμα) αφού δεν πλησίασε τον πρώτο καθοδικό στόχο του επόμενου βαθμού [διόρθωση μικρού βαθμού του ανοδικού σκέλους Β (μωβ χρώμα)].

Επισημαίνεται ότι μέχρι να επιβεβαιωθεί, με διάσπαση των 932 μονάδων, η εξέλιξη διόρθωσης μεγαλύτερου βαθμού της τρέχουσας, τυπικά δεν έχει ακυρωθεί ο ανοδικός στις 987 μονάδες.

Δείκτης τραπεζών

 

Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) παραμένει ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 693 μονάδων (κλείσιμο).

Όπως για το ΓΔ έτσι και για το ΔΤΡ η τελευταία ημέρα της εβδομάδας έφερε μια συνεδρίαση αναμονής και ανάπαυλας της βραχυπρόθεσμης διόρθωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και άρχισε από την αποτυχημένη προσπάθεια υπέρβασης της αντίστασης στις 740 μονάδες.

Διατηρείται η μεσοπρόθεσμη ανοδική προοπτική όμως η μεγάλη ανοδική επέκταση του κλαδικού δείκτη και η έντονη μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών καθιστά την εμφάνιση μεσοπρόθεσμης διορθωτικής κίνησης επικείμενη.

Viohalco (ΒΙΟ)

 

Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) παραμένει καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 4,95€ (κλείσιμο).

Κινήθηκε καθοδικά η μετοχή και πέτυχε την διάσπαση των στηρίξεων (SMA και ανερχόμενη Α) διατηρώντας οριακά μόνο τον SMA200.

Απαιτείται άμεση υπέρβαση του SMA50 για να δημιουργηθούν συνθήκες ανοδικής επιστροφής διαφορετικά η τεχνική εικόνα θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Alpha Bank (ΑΛΦΑ)

Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 1,33€ (κλείσιμο).

Παρά τη διορθωτική συνεδρίαση η μετοχή δεν έχει ακόμη χάσει την μεσοπρόθεσμη ανοδική της προοπτική αφού διατηρήθηκε υψηλότερα από την στήριξη στα 1,35€.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η τιμή της μετοχής έχει επεκταθεί αρκετά ανοδικά είναι πιθανή η συνέχιση της διορθωτικής κίνησης χωρίς όμως κάτι τέτοιο να είναι μοναδική επιλογή.

DAX

Δοκιμάζεται ξανά η διπλή στήριξη στις 14973-15100 μονάδες αφού ο δείκτης προσπάθησε  την υπέρβαση των SMA50 και SMA200 χωρίς επιτυχία.

Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι καθοδική και γίνεται ανοδική με υπέρβαση των 15490 μονάδων ενώ η τεχνική εικόνα αλλάζει μόνο με την υπέρβαση του SMA50 και του SMA200.

WTI

 

Η τιμή του αργού πέτυχε και τον δεύτερο ανοδικό στόχο στα 95,50$ και στη συνέχεια εκδηλώθηκε μια προς το παρόν τοπικού χαρακτήρα διόρθωση.

Με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο σκέλος της ανόδου (5ο κύμα) η υπόψη διόρθωση είναι πιθανό να εξελιχθεί σε μια διόρθωση μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα.

Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.