Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Χαρδαλιάς: Οι νέες ημερομηνίες για την καταβολή της σύνταξης Απριλίου ανά ταμείο

Νίκος Χαρδαλιάς

Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Την αλλαγή των ημερομηνιών καταβολής των συντάξεων Απριλίου,  προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιας.

Έτσι, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΤΕ και των τραπεζών θα πληρωθούν στις 22 και στις 24 Απριλίου με βάση τον τελευταίο αριθμό στο ΑΜΚΑ τους, οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ στις 27 Απριλίου, ενώ οι συνταξιούχοι ΝΑΤ, Δημοσίου, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ στις 29 Απριλίου.

Για την κατάσταση στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή του Δροσερού Ξάνθης, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε μωρό, έδωσε κατά την καθημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε, στον καταυλισμό των Ρομά έσπευσαν συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας. Σε σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής και εκπροσώπους από τον καταυλισμό αποφασίστηκε η οριοθέτηση της περιοχής, ενώ οργανώθηκε η εξέταση των κατοίκων της. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, λήφθηκαν 335 δείγματα.

Με αφορμή τα περιστατικά στον οίκο ευγηρίας της Νέας Μάκρης ανέφερε πως οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε πολλούς οίκους ευγηρίας που συνδέονται με τις ιχνηλατήσεις κρουσμάτων. Κάλεσε μάλιστα να τηρούνται από τους υπεύθυνους των οίκων ευγηρίας τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Αναφορικά με τους περιοριστικά μέτρα, ανακοίνωσε παράταση της καραντίνας στην Μεσοποταμία Καστοριάς για προληπτικούς λόγους καθώς και την παράταση των αυστηρών περιορισμών μετακίνησης στους δήμους Καστοριάς, Ορεστείδος,  Νεοστρίου,  Ξάνθης και  Μύκης έως τις 27 Απριλίου.

Παρατείνεται επίσης ο περιορισμός στις κινήσεις στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης έως τις  20 Απριλίου, ενώ από χθες επιβλήθηκαν περιορισμοί σε διάφορες οδούς των Ιωαννίνων, έως τις 27 Απριλίου.

Αντίθετα, ανακοίνωσε πως από αύριο ολοκληρώνεται η καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης και τη Φούστανη Πέλλας.

Για το ζήτημα των εκκλησιών ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η συντριπτική πλειοψηφία της Εκκλησίας και των πιστών ακολούθησαν τις συστάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και τους νόμους της Πολιτείας, δίνοντας μήνυμα ευθύνης και πραγματική αγάπης, «με δύο μόνο δυστυχώς εξαιρέσεις».Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι πέρα των νομικών συνεπειών κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους. Η δοκιμασία θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση, για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό τον εφιάλτη, ανέφερε.