Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Χαμός στο Υπ. Εθνικής Άμυνας: Ηχηρή παραίτηση με βαριές αιχμές για Αποστολάκη

Ευάγγελος Αποστολάκης

Ευάγγελος Αποστολάκης

Αναστάτωση στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε η αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντιστράτηγου ε.α. Νίκου Ζαχαριάδη. Ο αντιστράτηγος Ζαχαριάδης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τις κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος εμμένει στην απόφασή του να συνεχιστούν, παρά την προεκλογική περίοδο που βρίσκεται η Ελλάδα, οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο κ. Ζαχαριάδης, επικεφαλής των συζητήσεων από την πλευρά της Ελλάδας, στην παραίτησή του φέρεται να καταγράφει τη διαφωνία του με τη διαδικασία που έχει επιλέξει ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος εμμένει στη συνέχιση των συζητήσεων παρά τις αντιδράσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, ο κ. Αποστολάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος το βράδυ της Κυριακής προκειμένου να  σταλεί την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία η Τεχνική Επιτροπή του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ για να συζητήσουν τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ως συνέχεια αυτής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

Η απόφαση αυτή ήταν η αφορμή που οδήγησε στην παραίτηση του κ. Ζαχαριάδη, ο οποίος έχει αντιταχθεί στην εμμονή της ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ειδικά ενόψει εκλογών στην Ελλάδα. Ο κ. Ζαχαριάδης είχε κατ επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή του, τονίζοντας ότι πριν την αποστολή της στρατιωτικής επιτροπής στην Τουρκία θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής και η αντιπολίτευση. Άλλωστε, τα μέτρα που θα συζητούν Ελλάδα και Τουρκία θα έχουν εκτός από στρατιωτικές και πολιτικές διαστάσεις, οι οποίες θα δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση.