Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Από ποιους έχασε το Νόμπελ Ειρήνης ο Αλέξης Τσίπρας

Ο γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε από το Κονγκό και η γιαζίντι Νάντια Μουράντ τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ειρήνης 2018. Η νορβηγική επιτροπή κλήθηκε να διαλέξει ανάμεσα στους 216 μεμονωμένους υποψήφιους μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε τηλεγράφημά του το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ έλεγε: «Τραμπ και Τσίπρας: βαριά ονόματα για το βραβείο Ειρήνης» τίθεται το ερώτημα εάν το βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη θα απονεμηθεί και πάλι σε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ ή θα έπρεπε να δοθεί προσοχή και πάλι σε ένα πρόσφατο δημοψήφισμα. Η αίσθηση της προμνησίας (deja vu) είναι σαφής όταν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ αναφέρονται μεταξύ των φαβορί για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.»

Ο Ντένις Μουκουέγκε είναι γυναικολόγος από την Δημοκρατία του Κονγκό που περιθάλπει θύματα σεξουαλικής βίας.

Η Νάντια Μουράντ είναι ακτιβίστρια για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού υπήρξε σεξουαλική σκλάβα του Ισλαμικού Κράτους.

Η απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, που συνοδεύεται από ποσόν ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια τελετής στο Οσλο στις 10 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Για επενδύσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ ενημέρωσε τον Αλ.Τσίπρα ο Γουίλμπορ Ρος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων: Μεταξύ των φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης ο Αλέξης Τσίπρας!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας και ο Καμμένος αξίζουν το Νόμπελ πολιτικής απάτης (video)