Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Άνεμος νιότης… στο νέο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Δικηγορικός Σύλλογος

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που αναδείχθηκε κατά τον α΄ γύρο των εκλογών, είναι ηλικιακά το νεότερο στην ιστορία τού πρώτου επιστημονικού συλλόγου της χώρας. Ο νεότερος σύμβουλος (μέλος του ΔΣ) είναι 31 ετών και ο μεγαλύτερος 57.

Στο 25μελές νέο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από 31 ετών έως και 39, είναι 13 σύμβουλοι. Από 40 ετών έως 48 είναι 8 σύμβουλοι και από 53 έως 57 ετών είναι 4 σύμβουλοι.

Οι σημερινοί μονομάχοι του β΄ τελικού εκλογικού γύρου, είναι ο Δημήτρης Βερβεσός, 53 ετών, και Δημήτρης Αναστασόπουλος 37. Εξάλλου, ο νέος Κώδικας Δικηγόρων δεν προβλέπει ποσόστωση, με αποτέλεσμα στο νέο 25μελές ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να υπάρχει μια μόνο γυναίκα, η Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου.

Στην ηλικιακή αλλαγή συνέβαλε ο νέος Κώδικας Δικηγόρων που έθεσε φραγμούς στις θητείες, για τις οποίες μπορεί να επανεκλέγονται τόσο οι πρόεδροι, όσο και τα μέλη του ΔΣ (σύμβουλοι). Ειδικότερα, για τους πρόεδρους υπάρχει ο περιορισμός ότι για περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες δεν μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα και οι σύμβουλοι για περισσότερες από τρεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τα συναινετικά διαζύγια – Αναλυτικά οι νέες διατάξεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγές στο πλαίσιο για την υιοθεσία και την αναδοχή – Αναλυτικά οι νέες ρυθμίσεις

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όσους καπνίζουν σε αυτοκίνητο με παιδί και άλλες κυρώσεις