Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Αγρότες: Η επιστολή με τα αιτήματά τους προς τον πρωθυπουργό – Δείτε τι ζητάνε

Υπόμνημα στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απέστειλαν οι αγρότες αργά το βράδυ της Τετάρτης (7/2).

Στο υπόμνημά τους διατυπώνουν εννέα βασικά αιτήματα που αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αλλά και έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Η επιστολή περιλαμβάνει και ξεχωριστό παράρτημα για τις καταστροφές στη Θεσσαλία, με το οποίο οι αγρότες ζητούν να τους κοινοποιηθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα της αποστράγγισης των παρακαρλίων πλημμυρισμένων χωριών και χωραφιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα καθορίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Νίκαια για τις κινητοποιήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Τετάρτης, οι αγρότες κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους, με μπλόκα σε όλη τη χώρα, ενώ η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ του διαλόγου, αλλά με τους δρόμους ανοιχτούς.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν: 

«Κύριε Πρωθυπουργέ την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια-Λάρισας Πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας στην οποία συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν τα αιτήματα που έχουμε προς την Κυβέρνηση.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως:

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Υπόμνημα στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απέστειλαν οι αγρότες αργά το βράδυ της Τετάρτης (7/2).

Διαβάστε επίσης

Άκης Σκέρτσος: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατικού ήθους» – Ανεύθυνη η στάση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Μαρινάκης: Προσωπική βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει η χώρα

Μητσοτάκης σε επικεφαλής Πρεσβειών: Μεγάλο στοίχημα για εμάς η επιστολική ψήφος