Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας παρά την κρίση

Τα στοιχεία από την έρευνα ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δείχνουν ότι δρομολογούνται μια σειρά από θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Τόσο ως προς την ανεργία, όσο και ως προς τους μισθούς.

Σημαντική Μείωση της Ανεργίας

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση των Μισθών

Η θετική αυτή εικόνα επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ που καταγράφει την μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα την τετραετία 2018-2021 έχουμε:

Πηγή: Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που υιοθέτησε η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με της φορολογικές ελαφρύνσεις αύξησε το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων. Ενδεικτικά:

Μεγάλες προκλήσεις βεβαίως στην αγορά εργασίας παραμένουν. Κανένας δεν πανηγυρίζει για το ποσοστό ανεργίας, παρά την μείωση που παρατηρήθηκε, ούτε για την χαμηλή συμμετοχή των γυναικών και των νέων στην αγορά εργασίας. Υπήρξαν όμως σημαντικές βελτιώσεις που δεν έγιναν τυχαία και πρέπει να επισημανθούν.Στο άμεσο μέλλον η πολιτική της κυβέρνησης θα ευνοήσει ακόμα περισσότερο εργαζόμενους και άνεργους:

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς – mononewsTV