Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Στο χαμηλότερο επίπεδο 20 ετών το ευρώ

Το ευρώ βρέθηκε σε νέο χαμηλό επίπεδο δύο δεκαετιών, με αποτέλεσμα οι ανησυχίες για την οικονομία να εντείνονται.

Ακόμη, το ευρώ βρέθηκε να χάνει 1% στο 0,9938, κάτω από το προηγούμενο χαμηλό του για το 2022 στο 0,9952. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 2002, λίγα μόλις χρόνια μετά τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος.

Η οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές ράλι στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η Ευρωζώνη δεν θα καταφέρει να αποφύγει την ύφεση. Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το β’ τρίμηνο αυξήθηκε κατά 0,6% από το προηγούμενο τρίμηνο, ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν για τον κίνδυνο το ράλι των τιμών της ενέργειας, το οποίο εντάθηκε περαιτέρω τους καλοκαιρινούς μήνες, να εκτροχιάσει την οικονομική ανάπτυξη. Τον Ιουλίου, ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης εκτοξεύτηκε σε νέο ρεκόρ στο 8,9% από 8,6% τον Ιούνιο και 2,2% τον Ιούλιο του 2021.

Διαβάστε επίσης

OPEC+: «Έχουμε επιλογές για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της αγοράς», λέει η Σαουδική Αραβία

109 φορές περισσότερα παίρνουν οι Βρετανοί διευθυντές των εισηγμένων εταιρειών από εκείνον του εργαζόμενου

Ρεύμα: Την Τρίτη ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις στην ενέργεια για τον Σεπτέμβριο