Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Σταθερές οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο, καθώς η πτώση των τιμών της βενζίνης επιβάρυνε τις εισπράξεις στα πρατήρια καυσίμων, αλλά οι καταναλωτικές δαπάνες φάνηκαν να συγκρατούνται, κατευνάζοντας τους φόβους ότι η οικονομία θα μπορούσε να περιέλθει σε κατάσταση ύφεσης.

Η αξία του συνόλου των αγορών λιανικής τον Ιούλιο παρέμεινε σταθερή μετά την αναθεωρημένη πτωτικά άνοδο 0,8% που είχε παρουσιάσει ένα μήνα πριν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

Εξαιρουμένης της βενζίνης και των αυτοκινήτων, ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων κατά 0,7%.

Οι δομικές λιανικές πωλήσεις αντιστοιχούν σε μεγαλύτερη συνιστώσα των καταναλωτικών δαπανών στο ΑΕΠ και τον Ιούνιο είχαν αυξηθεί κατά 0,8%.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν οριακή άνοδο 0,1% για τις γενικές λιανικές πωλήσεις, με τις εκτιμήσεις όμως να κυμαίνονται σε μεγάλο εύρος από μείωση κατά 0,3% έως αύξηση κατά 0,9%.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωζώνη: Αύξηση του ΑΕΠ 0,6% το β’ τρίμηνο