Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Ο «χάρτης» των τακτικών και των έκτακτων πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ και το υπ. Εργασίας

Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Την πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Ιανουαρίου και την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, αναπήρους και ανασφάλιστους υπερήλικες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ, τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την εβδομάδα 19-23 Δεκεμβρίου 2022.

Συνολικά θα καταβληθούν πάνω από 2,9 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 5 εκατομμύρια δικαιούχους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

Τέλος, στο πλαίσιο των έκτακτων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ, θα καταβληθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ σε 947.560 ευάλωτους συνταξιούχους. Το συνολικό κονδύλι για την εν λόγω καταβολή ανέρχεται σε 236,8 εκατ. ευρώ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν, κατά την ίδια περίοδο, οι εξής καταβολές:

Επιπροσθέτως, συνεχίζεται η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ (διαδικασία που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΔΥΠΑ για την υποβολή των απαραίτητων στοιχείων) σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που έχουν συμπληρώσει 12-24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας.

3. Από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθούν, την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, οι ακόλουθες τακτικές πληρωμές προνοιακών επιδομάτων για τον τρέχοντα μήνα:

Επισημαίνεται ότι, στις 30 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι τακτικές πληρωμές Δεκεμβρίου για:

4. Τέλος, από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθούν, την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, οι ακόλουθες καταβολές:

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Άνοδος αφίξεων στα περιφερειακά αεροδρόμια κατά 3.6%

Χατζηδάκης: Σε ισχύ τα νέα ψηφιακά εργαλεία της ΔΥΠΑ τη στήριξη των πραγματικών ανέργων