Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Ευπρόσδεκτες οι γαλλογερμανικές προτάσεις

Κριστίν Λαγκάρντ, Επικεφαλής EKT

Κριστίν Λαγκάρντ, Επικεφαλής EKT

Την κοινή γαλλογερμανική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης χαιρέτησε η πρόεδρος της Ευρωπακής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

«Οι γαλλογερμανικές προτάσεις είναι φιλόδοξες, στοχευμένες και ευπρόσδεκτες», δήλωσε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σε τέσσερις ευρωπαϊκές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής Les Echos.

Σύμφωνα με την γαλλογερμανική πρωτοβουλία που ανακοίνωσαν σήμερα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, πρότειναν τη συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Κομισιόν, θα αντλεί χρήματα από τις αγορές και θα τα δίνει – στο πλαίσιο του πολυετούς χρηματοδοτικού πλαισίου της Ε.Ε. – ως βοήθεια στα κράτη – μέλη που πλήττονται από την κρίση, με την μορφή επιδοτήσεων και όχι ως δάνεια.