Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

JP Morgan: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα με φόντο την αναβάθμιση της Fitch

JP Morgan

JP Morgan

«Αγοράστε ελληνικά ομόλογα». Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει στους επενδυτές η JP Morgan η οποία αναφέρει ότι υπάρχει μια γενικά εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη προοπτική για τα ελληνικά ομόλογα.

Η JP Morgan τονίζει ότι τα ελληνικά ομόλογα θα διαπραγματεύονται σταθερά με spread έναντι των ιταλικών (25-60 μ.β.), δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών/δημοσιονομικών θεμελιωδών στοιχείων, του σταθερού πολιτικού τοπίου και συνεχιζόμενων αναβαθμίσεων αξιολόγησης.

Όπως αναφέρει η JP Morgan, τα ελληνικά ομόλογα υποαπέδωσαν σημαντικά, ειδικά έναντι της Ιταλίας, την περασμένη εβδομάδα.

Από την πλευρά της αξιολόγησης, η DBRS και η S&P έχουν ήδη αναβαθμίσει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα (IG) και αναμένει ότι η Fitch θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε IG κατά την αξιολόγηση της 1ης Δεκεμβρίου. Η JP Morgan υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τους κανόνες συμπερίληψης για τους δείκτες ευρωπαϊκών ομολόγων EGB, απαιτείται αξιολόγηση IG από τουλάχιστον δύο από τους τρεις οίκους αξιολόγησης (S&P, Moody’s και Fitch) για να αρχίσουν να περιλαμβάνονται τα ελληνικά ομόλογα σε αυτούς. Για το λόγο αυτό, η αξιολόγηση της αξιολόγησης Fitch για την Ελλάδα την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη.

Η αμερικάνικη τράπεζα εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα διαμορφωθεί φέτος στα 223 δισ. ευρώ και η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα είναι στο 2,4%, με τον πληθωρισμό στο 4,2%, το έλλειμμα του προϋπολογισμού να ‘αγγίζει’ το 1,3% αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι της τάξεως του 1,9%. Ο δείκτης του χρέους προς το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί σε 160%, ενώ το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα παραμείνει ελλειμματικό με -9,2% ως προς το ΑΕΠ.Η JP Morgan προβλέπει μείωση των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων και αποκλιμάκωση των spread με τα γερμανικά ομόλογα

Διαβάστε επίσης:

Πώς είδαν οι επενδυτικοί οίκοι τα αποτελέσματα Πειραιώς και Alpha Bank

JP Morgan: Σύσταση «sell» για τη BP μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα