Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ανυποχώρητος ο Σαλβίνι: «Αν η Ευρώπη μας απορίψει τον προϋπολογισμό, εμείς θα τραβήξουμε μπροστά»

Salvini Σαλβίνι

Ματτέο Σαλβίνι

Ανυποχώρητος στην απόφασή της ιταλικής κυβέρνησης να υιοθετήσει την προεκλογική δέσμευση του Κινήματος Πέντε Αστέρων και να παρουσιάσει ένα προσχέδιο προϋπολογισμού με υψηλά ελλείμματα εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Το προσχέδιο προϋπολογισμού που ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει αύξηση του ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της χώρας προς την ΕΕ αλλά και τις διαβεβαιώσεις του υπουργού οικονομικών και οικονομίας , Τζιοβάνι Τρία.

«Αν η Ευρώπη απορρίψει το προσχέδιο προϋπολογισμού εμείς θα τραβήξουμε μπροστά», τόνισε την Παρασκευή ο Σαλβίνι. «Πιστεύουμε ότι εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της χώρας, για να οικοδομηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ελπίδας και για να αυξηθεί η απασχόληση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα.

«Θα εξηγήσουμε στους ευρωπαίους επιτρόπους ότι μειώνοντας και το όριο ηλικίας για την συνταξιοδότηση των πολιτών, θα υπάρξουν μεγάλες ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας των νέων», τόνισε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου σημειώνει πτώση της τάξης του 4,6%, ιδίως λόγω της μεγάλης υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών. Το ιταλικό σπρεντ , δε, βρίσκεται στις 276 μονάδες. Το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου του ιταλικού δημοσίου, τέλος, άγγιξε το 3,22%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιταλικά… «πυρά» βύθισαν το Χρηματιστήριο Αθηνών – Το 1/3 της αξίας τους έχασαν το τελευταίο τρίμηνο οι τραπεζικές μετοχές!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Salvini: Προτεραιότητα έχoυν οι Ιταλοί, όχι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών