Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Πώς θα λειτουργούν τα beach bar και οι καντίνες σε παραλίες και αιγιαλούς – mononewsTV

Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Θόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας - παραλίες

Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Θόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Νέες οδηγίες για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν φέτος τα καταστήματα στις παραλίες και τους αιγιαλούς δίνει νέα κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Η απόφαση βάζει τάξη σε σημαντικές λεπτομέρειες για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, προκριμένου να αποφευχθεί η εικόνα χάους και ασυδοσίας στις παραλίες από τα beach bars, ορίζοντας τον φωτισμό αν λειτουργεί βράδυ, την ένταση της μουσικής, ενώ αναφέρεται και στις καντίνες.

Φωτισμός το βράδυ

Εάν η επιχείρηση εξακολουθεί να λειτουργεί μετά τη δύση του ηλίου, διαθέτει χαμηλό και περιορισμένο φωτισμό στο απολύτως αναγκαίο μέτρο, για λόγους ασφαλείας και καθοδήγησης, στο βαθμό που δεν αλλοιώνεται η σχέση με τη φύση.

Τοποθετούνται φωτιστικά σώματα που παρέχουν διάχυτο φωτισμό και έχουν τέτοια διαμόρφωση ώστε να εμποδίζεται ο σχηματισμός φωτεινής δέσμης που θα μπορούσε να αποπροσανατολίσει ζώα, να ενοχλήσει επισκέπτες και περίοικους, καθώς και πλωτά μέσα.

Σε περίπτωση που ο φωτισμός εξασφαλίζεται από φωτιστικά σώματα σε ιστούς, αυτοί τοποθετούνται εκτός των ορίων των διαμορφούμενων διαδρόμων κυκλοφορίας. Οι καλωδιώσεις φθάνουν στα φωτιστικά σημεία υποδαπέδια (προστατευμένα εντός μεταλλικών στεγανών σωληνώσεων – καναλιών) ή, αν δεν είναι εφικτό διαφορετικά, εναέρια με ασφαλή, καλαίσθητο και συντεταγμένο τρόπο.

Για τον σκοπό αυτό συνιστάται η ηλεκτροδότηση με χαμηλή τάση 48 V (ΙΡ65).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9