Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Porsche: Ανεβάζει τις τιμές στα πολυτελή αυτοκίνητα έως και 8% – mononewsTV

Oliver Blume, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG

Oliver Blume, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG

Νέες αυξήσεις στις τιμές των οχημάτων της ετοιμάζει η Porsche για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 για να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος κατασκευής.

Οι αυξήσεις, σύμφωνα με το Reuters θα κυμαίνονται μεταξύ 4% έως και 8% και αφορούν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Αν και η εταιρεία καταγράφει εντυπωσιακές αποδόσεις με κέρδη και έσοδα άνω του 25%, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα προμήθειας σε ημιαγωγούς και εξαρτήματα για το σύστημα υψηλής τάσης του ηλεκτρικού μοντέλου Taycan.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 101 δις ευρώ και λειτουργικά κέρδη 1,84 δις ευρώ, υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών και κατά 25% αυξημένα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 18%, σε επίπεδα-ρεκόρ.

Σύμφωνα με την Porsche τα περιθώρια κέρδους θα παραμείνουν σε ένα εύρος 17% έως 19%, με την ζήτηση στα πολυτελή αυτοκίνητα να διατηρείται υψηλή και να μην επηρεάζεται από τις ισχυρές πιέσεις του υψηλού πληθωρισμού.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9