Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Δόμνα Μιχαηλίδου στο mononews: Δωρεάν διαμερίσματα για νέους άνω των 15 – MononewsTV

Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σε πλήρη εφαρμογή θα τεθεί το πρόγραμμα «Ημιαυτόνομη Διαβίωση σε Διαμερίσματα των ανηλίκων δεκαπέντε ετών και άνω» αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου «Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας» που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Mononews» η Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου θα αξιοποιήσει μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης πόρους ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διαμορφωθούν διαμερίσματα για την στέγαση νέων από 15 ετών που διαβιούν σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας. Τα διαμερίσματα αυτά θα βρίσκονται εντός του αστικού ιστού και θα προσομοιάζουν σε συνθήκες οικογενειακού περιβάλλοντος όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε τα παιδιά να μη βρίσκονται σε ιδρυματικού τύπου δομές.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο θεσπίζεται πρόγραμμα με τίτλο «Ημιαυτόνομη Διαβίωση σε Διαμερίσματα των ανηλίκων δεκαπέντε ετών και άνω». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εφήβους, οι οποίοι διαβιούν σε κλειστές δομές παιδικής προστασίας και λειτουργεί συμπληρωματικά στο πλαίσιο εφαρμογής δημόσιων πολιτικών αποϊδρυματοποίησης.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9