Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Business Insider: Πώς κατασκευάζεται η Porsche Taycan

Photography: Christoph Bauer Postproduction: Wagnerchic – www.wagnerchic.com

Το νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Taycan παρουσίασε η Porsche

Βασισμένο στο Mission E Concept της ίδιας εταιρείας, η Taycan είναι ένας συνδυασμός της Porsche Panamera και της θρυλικής 911. Με άλλα λόγια, είναι ένα αληθινά πολυτελές σεντάν το οποίο είναι και ηλεκτρικό.

Η Porsche Taycan είναι πολύ καλά κατασκευασμένη, έχει επαναλαμβανόμενες επιδόσεις και διαθέτει μια ισχυρή μπαταρία.

Η Taycan διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την Turbo και την Turbo S. Ωστόσο, καμία από αυτές δεν είναι πραγματικά turbo, καθότι είναι ηλεκτροκίνητα. Απλά η εταιρεία επέλεξε την εν λόγω ονομασία για να πείσει τον παραδοσιακό οπαδό της Porsche, ο οποίος περιμένει υψηλού επιπέδου απόδοση από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το αυτοκίνητο προσφέρει άνετη μετακίνηση, πολλά τεχνολογικά χαρακτηριστικά και πολύ υψηλές επιδόσεις-αυτονομίας. Δηλαδή όλα εκείνα που περιμένουμε από μια Porsche.

Και οι δύο εκδόσεις ενσωματώνουν ένα ζεύγος ηλεκτρικών κινητήρων -ένας μπροστά και ο άλλος κινητήρας πίσω-, χάρη στους οποίους «πιάνουν» τα 100 χιλιόμετρα σε 3 (Turbo) και 2,6 δευτερόλεπτα (Turbo S). Η τελική ταχύτητα και των δύο εκδόσεων είναι 260 χλμ./ώρα.