Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Από τη Σαντορίνη το restart του τουρισμού – «Η Ελλάδα είναι ανοιχτή»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαντορίνη

Με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σήμα για την επανέναρξη του τουρισμού στην Ελλάδα, μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.

«Δεν με ενδιαφέρει αν γίνει η Ελλάδα ο νούμερο ένα προορισμός στην Ευρώπη, με ενδιαφέρει να είναι ασφαλής προορισμός», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στους ανταποκριτές του ξένου Τύπου.

Το ελληνικό καλοκαίρι «δεν είναι απλά και μόνο η θέα και το ηλιοβασίλεμα», αλλά είναι «άποψη και συναίσθημα», υπογράμμισε.

Καλώντας όλους να βιώσουν εκ νέου το συναίσθημα αυτό, «η Ελλάδα είναι ανοιχτή» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «με την επιτυχία που σημειώσαμε στην αντιμετώπιση του ιού, η χώρα μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της».

Στόχος είναι στο εξής να «έχουμε βιώσιμο τουρισμό», περιέγραψε ο ίδιος και έστειλε καθαρό μήνυμα: «Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε τους φίλους σας. Ενημερώστε τους ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή».

Από τον διασημότερο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας, τη διάσημη Σαντορίνη, ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του δυνατό μήνυμα και σήμανε το restart του τουρισμού.