Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Αλεξοπούλου: Την άνοιξη του 2024 στους δρόμους τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία – mononewsTV

Η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια των πρώτων 250 ηλεκτρικών λεωφορείων της κινεζικής YUTONG BUS, την οποία στην Ελλάδα εκπροσωπεί ο Όμίλος Κοπελούζου, με στόχο να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2024, ανακοίνωσε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου στο 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κα. Αλεξοπούλου, το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία των τευχών προκήρυξης του δεύτερου μεγάλου διαγωνισμού προμήθειας, επιπλέον 650 λεωφορείων.

«Δουλεύουμε πάνω στο μείγμα αυτών των λεωφορείων» είπε, σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη εξελίσσεται, η Ελλάδα εξελίσσεται στις «πράσινες» μεταφορές. Θεωρώ ότι, μέχρι το 2025, θα έχουμε τους αναδόχους για να την προμήθεια και των επιπλέον 650 λεωφορείων».

Όπως τόνισε η υφυπουργός Μεταφορών, «οι “πράσινες”, ασφαλείς και έξυπνες μεταφορές είναι το μεγάλο στοίχημα της χώρας» και ο άξονας γύρω από τον οποίο κινείται η πολιτική του υπουργείου, προκειμένου να ενισχυθεί η ελκυστικότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9