Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

10 μέρη όπου δεν πρέπει με τίποτα να κολυμπήσει κανείς

Η τάφρος των Μαριάνων

Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει ότι διανύουμε τον μήνα Οκτώβρη, ωστόσο ο καιρός είναι ακόμα καλοκαιρινός με την θερμοκρασία να διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κάτι που δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς να συνεχίζουν τα μπάνια τους.

Αν και στην Ελλάδα διαθέτουμε από τις καλύτερες και πιο καθαρές γαλαζοπράσινες παραλίες, υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο, στα οποία απαγορεύεται το κολύμπι, καθώς μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Ποια είναι, λοιπόν, τα 10 μέρη που δεν πρέπει κανείς να επιχειρήσει να βουτήξει;

10. Η Μπλε Λίμνη στην Αγγλία

Το pH της συγκεκριμένης λίμνης είναι 11,3 με αποτέλεσμα να κάνει το νερό άκρως επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αφού θα είναι σαν να κολυμπάει κανείς μέσα σε χλωρίνη. Εκτός από αυτό, μέσα στη συγκεκριμένη λίμνη, υπάρχουν νεκρά ζώα, ανθρώπινα απόβλητα, μέχρι και αυτοκίνητα!

9. Η Λίμνη που Βράζει στη Δομινίκα

Το νερό στη Λίμνη που Βράζει φτάνει μέχρι και τους 92 βαθμούς Κελσίου, αφού θερμαίνεται από το μάγμα της γης. Το γαλάζιο-μπλε νερό της λίμνης μοιάζει με ένα τεράστιο δοχείο μαγειρέματος νερού και ατμού σε ένα μάτι κουζίνας!

8. Το Αφρώδες Ρυάκι στο Μίσιγκαν

Πρόκειται για το χειρότερο σημείο του Ποταμού Σικάγο, γνωστός για το πόσο μολυσμένος είναι.

7. Η Μαύρη λασπώδης τρύπα του Θανάτου

Είναι μία υποθαλάσσια τρύπα που βρίσκεται στην Ταϊλάνδη, με βάθος 84 μέτρα, και παρά τις προειδοποιήσεις υπάρχουν κάποιοι τολμηροί που κάνουν καταδύσεις στο συγκεκριμένο σημείο.

6. Λίμνη Karachay στη Ρωσία

Τη δεκαετία του 1950 είχε χαρακτηριστεί ως η πιο μολυσμένη λίμνη στον κόσμο. Χρησιμοποιούνταν ως χωματερή για τοξικά απόβλητα πυρηνικού εργοστασίου, ενώ μέχρι και σήμερα η ακτινοβολία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και μπορεί να σκοτώσει κάποιον μέσα σε μόλις μία ώρα.

5. The Strid, Αγγλία

Είναι το πιο στενό σημείο του Ποταμού Wharfe και μπορεί κανείς να περάσει από την μια μεριά στην άλλη με μόνο μία δρασκελιά, όπως υποδηλώνει και το όνομά του. Ωστόσο, το ρεύμα του ποταμού είναι τόσο ισχυρό που το καθιστά επικίνδυνο.

4. Καταρράκτες Kipu, Χαβάη

Στους καταρράκτες Kipu έχουν σημειωθεί πολλοί τραυματισμοί και θάνατοι. Την ώρα που μπορεί κανείς να κολυμπάει μέσα στο νερό, ξαφνικά αρχίζει και βουλιάζει μέχρι που βγαίνει στην επιφάνεια πνιγμένος!

3. Παραλία Μοναστηριού, Καλιφόρνια

Η συγκεκριμένη παραλία έχει μετονομαστεί σε «νεκροτομείο», καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, λόγω της τοπογραφίας της. Τα ισχυρά υπόγεια ρεύματα και τα τεράστια κύματα καθιστούν αδύνατη την κολύμβηση στη συγκεκριμένη παραλία.

2. Το Πηγάδι του Jacob, Τέξας

Στο συγκεκριμένο πηγάδι τα νερά είναι κρυστάλλινα και μπορεί κανείς να δει καθαρά τον βυθό, ωστόσο υπάρχει ένα σύστημα από περίπλοκα τούνελ σε ένα σημείο με αποτέλεσμα να χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός για να εξερευνήσει κανείς το σπήλαιο που υπάρχει.

1. Λίμνη Βικτόρια, Αφρική

Ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία για να κολυμπήσει κανείς είναι η Λίμνη Βικτορία στην Αφρική, όπου κατά μέσον όρο καταγράφονται ετησίως 5.000 θάνατοι. Ο λόγος είναι ο απρόβλεπτος καιρός, ο οποίος μπορεί να αλλάξει μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.