Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Θα “χτυπήσουν” οι ISIS στο καρναβάλι της Βενετίας;

Με τον φόβο διάχυτο ανάμεσα στα χαμόγελα των καρναβαλιστών της Βενετίας διεξήχθη η τελετή έναρξης στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Ενώ οι πληγές από τις επιθέσεις στο Παρίσι παραμένουν ανοιχτές και με τον κίνδυνο να εμμένει στις ευρωπαϊκές χώρες, καθ’όλη την διάρκεια της τελετής, πλήθος αστυνομικών και καραμπινιέρων καραδοκούσαν βαρύτατα οπλισμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δημοτικές αρχές γύρω από τον Άγιο Μάρκο όπου βρέθηκαν 100.000 άνθρωποι, πραγματοποιούσαν έλεγχο στα σακίδια των επισκεπτών, αναγκάζοντάς τους μάλιστα να βγάλουν τις μάσκες τους για το face control.

O αρχηγός της αστυνομίας Angelo Sanna, δήλωσε στο Associated Press όταν ακόμα η διοργάνωση ήταν στα σκαριά, ότι το ζήτημα της μάσκας προσεγγίστηκε “με ηρεμία και προσοχή επειδή το καρναβάλι είναι οι μάσκες, Θα ήταν δύσκολο να διεξαχθεί καρναβάλι χωρίς αυτές.”

Η Ιταλία, αν και ο βαθμός εμπλοκής της στη μάχη εναντίον της ISIS είναι αρκετά χαμηλός, ανησυχεί ιδιαίτερα για χτύπημα λόγω της συμβολικής αξίας που θα είχε.