Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

Καλημέρα σας!

Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

  1. “Συγνώμη, λάθος” της EgyptΑir, τα συντρίμμια δεν ανήκουν στο Airbus. Ο αντιπρόεδρος της EgyptAir, Ahmed Adel, διέψευσε προηγούμενες δηλώσεις της εταιρείας στο CNN πως είχαν εντοπιστεί συντρίμμια της μοιραίας πτήσης MS804. Αντικρουόμενες πληροφορίες προσθέτουν σύγχυση στην εκτυλισσόμενη τραγωδία του Airbus της Egyptair που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ νωρίς το πρωί της Πέμπτης.
  2. Θεοπεφτάτου: Εάν δεν πίνεις ποτό η καφέ και δεν καπνίζεις δεν πληρώνεις φόρους. Λοιπόν. Πόσοι Έλληνες δεν πίνουν καφέ η ποτό και δεν καπνίζουν. Προφανώς οι κάτω των 15 η όσοι βρίσκονται στα νοσοκομεία. Ε αυτοί λοιπόν δεν θα πληρώνουν φόρους. Ενδεικτικές ως προς τα παραπάνω είναι οι δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989,η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.
  3. Μπάχαλο με τις αποκρατικοποιήσεις: Νέο κατάλογο έδωσε το ΥΠΟΙΚ – Μέσα ο ΟΣΕ, έξω ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, μετρό. Αρχικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης είχε καταθέσει παράρτημα στο πολυνομοσχέδιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν συγκεκριμένοι οργανισμοί, οι οποίοι και μπαίνουν στην ομπρέλα της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ) που ιδρύεται με το πολυνομοσχέδιο, αποκρύβοντας άλλους 19 που θα οδεύσουν προς ιδιωτικοποίηση. Στον κατάλογο αυτό συμπεριλαμβάνονταν οι οργανισμοί: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό. ΕΛΒΟ, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.
  4. 70 βουλευτές εγκαλούν τον Τσίπρα ότι συγκάλυψε τον ερωτύλο πρέσβη της Βενεζουέλας. Με αφορμή το σάλο που έχει προκληθεί από τις καταγγελίες γυναικών που παρενοχλήθηκαν με χυδαίο τρόπο από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φρανκλίν Γκονζάλες, 70 βουλευτές της αντιπολίτευσης, υπογράφουν ένα κείμενο, με το οποίο εγκαλούν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συγκάλυψη της αδιανόητης συμπεριφοράς του πρώην πρέσβη.
  5. Προς αποκρατικοποίηση και το ΟΑΚΑ. Στην “Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών”, που θα ανήκει στο υπερταμείο, θα μεταφερθεί κατά την έναρξη λειτουργίας της σειρά κρατικών οργανισμών σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο του υπουργείου Οικονομικών. Οι εταιρείες αυτές είναι μερικές μόνον από αυτές που θα ενταχθούν στο ταμείο – μαμούθ, ενώ εκκρεμεί η μεταφορά και νέων εταιρειών. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ.Τσακαλώτος στη Βουλή, το είδος των εταιρειών που θα μεταφερθούν είναι υπό συζήτηση.
  6. Γ. Βασιλειάδης: Αυτό είναι το νέο πλαίσιο για την προστασία μαρτύρων που καρφώνουν τη διαφθορά. Επιφορτισμένος με το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης της διαφθοράς είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης, που από το πόστο του γενικού γραμματέα καταπολέμησης της διαφθοράς δίνει καθημερινά τη μάχη για τον εντοπισμό περιστατικών φοροδιαφυγής, χρηματισμού δημοσίων λειτουργών και άλλων αντίστοιχων κρουσμάτων.
  7. Top Secret: Εξιχνιάζεται η κλοπή έργων τέχνης 500 εκατ. δολαρίων. Πίνακες, γλυπτά , αρχαιότητες εξαφανίζονται ή λεηλατούνται με σχεδόν μαγικό τρόπο από μουσεία, δημόσιους χώρους, ιδιωτικές συλλογές. Το FBI, η Interpol, οι ερευνητές, που έχουν επωμιστεί την ευθύνη της επιστροφής τους, χαρακτηρίζουν αυτές τις κλοπές ως «δολοφονία που αν και δεν έχει ανθρώπινα θύματα σκοτώνει τον πολιτισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/ang-fragkou-ta-kerdi-tis-navios-acquisition-xeperasan-tis-prosdokies/46774

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/dimiourgi-neo-dimosio-o-siriza-me-2000-evro-mina-gia-ta-panigiria/46736