Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Gossip

Ολένα Ζελένσκα: Ποια είναι η δυναμική πρώτη κυρία της Ουκρανίας

Ολένα Ζελένσκα και Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Ολένα Ζελένσκα και Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Δυναμική, θαρραλέα, εντυπωσιακή. Με αυτές τις λέξεις μπορεί να περιγράψει κανείς την Ολένα Ζελένσκα, την πρώτη κυρία της Ουκρανίας και σύζυγο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, η οποία παραμένει στη χώρα παρά τη ρωσική εισβολή.

Μέσα από τα social media περνάει τα δικά της μηνύματα προς τον ουκρανικό λαό προκειμένου να κρατήσει το ηθικό του ψηλά, αλλά και προς τους στρατιώτες που μάχονται για την πατρίδα τους.

Η Ολένα, η οποία βρέθηκε ανάμεσα στους «Πιο Επιδραστικούς Ουκρανούς» για το 2019, έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram:

«Καλοί μου άνθρωποι! Ουκρανοί! Σας βλέπω όλους σήμερα. Όλους εσάς που εμφανίζεστε στην τηλεόραση, στους δρόμους, στο Internet. Βλέπω όλα τα posts σας και τα βίντεο. Και ξέρετε τι; Είστε απίστευτοι! Είμαι περήφανη που ζω στην ίδια χώρα με εσάς», έγραψε σε ανάρτησή της.

«Και σήμερα δε θα πανικοβληθώ και δε θα κλάψω. Θα είμαι ήρεμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά μου με κοιτούν. Θα είμαι δίπλα τους. Και πλάι στον σύζυγό μου. Και μαζί σας», κατέληξε.

Σε άλλη της ανάρτηση, βλέπουμε ένα μωρό, το οποίο γεννήθηκε μέσα σε καταφύγιο στο Κίεβο, μετά την εισβολή των Ρώσων.

«Αυτό το παιδί γεννήθηκε σε ένα καταφύγιο στο Κίεβο. Αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, κάτω από τον ήρεμο ουρανό. Αυτό θα πρέπει να βλέπουν τα παιδιά… Είμαστε ο στρατός, ο στρατός είμαστε εμείς. Και τα παιδιά που γεννιούνται σε καταφύγια, θα ζήσουν σε μία ειρηνική χώρα που υπερασπίστηκε τον εαυτό της», σημείωσε.

Ποια είναι η Ολένα Ζελένσκα

Γεννημένη στην πόλη Κρύβιι Ρι, η Ολένα Ζελένσκα σπούδασε Αρχιτεκτονική, ωστόσο, υπερίσχυσαν οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες και έτσι εργάζεται κυρίως ως σεναριογράφος.

Παράλληλα, είναι συνιδρύτρια μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής της χώρας, της Studio Kvartal 95, η οποία αναλαμβάνει κυρίως ψυχαγωγικά προγράμματα.

Γνωστή για τον ακτιβιστικό της ρόλο, έχει βοηθήσει την Ουκρανία να κάνει βήματα προόδου.

Η ίδια δεν αγαπά ιδιαίτερα τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ διαφωνούσε με την απόφαση του Ζελένσκι να στραφεί στην πολιτική και να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις εκλογές του 2019.

Μετά τη σαρωτική νίκη του Ζελένσκι, όμως, η ίδια στάθηκε στο πλευρό του, ενώ ξεκίνησε μια εκστρατεία για καλύτερη διατροφή των παιδιών στα σχολεία. Στη συνέχεια ασχολήθηκε εκτενώς με την ισότητα των δύο φύλων.

Η Ολένα μαζί με τον σύζυγό της Βολοντίμιρ αποφάσισαν από κοινού να παραμείνουν στην Ουκρανία όταν η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα και παρά την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να τους βοηθήσει να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Ζητεί την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για τα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας

Η Πολωνία θα στηρίξει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ο Ζελένσκι υπέγραψε αίτημα για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ