Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Gossip

Στάθης Ψάλτης: Η ζωή σαν παραμύθι και το πρόωρο τέλος (pics + video)

Στάθης Ψάλτης

Στάθης Ψάλτης

Θλίψη στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση ότι έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός, Στάθης Ψάλτης. Οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό, προκειμένου ο σταρ της δεκαετίας του ’80 να βγει αλώβητος από την άνιση μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο σήμερα λίγο μετά τις 14.20 έπεσε η αυλαία της ζωής του «βασιλιά του γέλιου».

Ο Στάθης Ψάλτης είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα, ο οποίος είχε κάνει μεταστάσεις στον εγκέφαλο και σε άλλα ζωτικά όργανα. Από την πρώτη μέρα νοσηλείας του αγαπημένου ηθοποιού, στο πλευρό του βρίσκονταν αρκετοί φίλοι, η σύζυγος του, Χριστίνα αλλά και η κόρη του, Μαρία.

Η 45χρονη Μαρία ήταν η μεγάλη αδυναμία του πατέρα της και δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο του θεάματος. Αποφεύγει την έκθεση στα media και εργάζεται ως σχεδιάστρια, ενώ είναι μητέρα μιας 5χρονης κόρης.

Ο ίδιος είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του για την «Μαρία του»: 

«Η κόρη μου ποτέ δεν ασχολήθηκε με την ηθοποιία. Ασχολείται με το σχέδιο. Δεν ζήτησε ποτέ δημοσιότητα και δεν φοβήθηκε να βγει. Την είχα ελεύθερη αλλά το μεγάλωμα της κόρης μου ήταν πολύ αυστηρό. Της έλεγα ας πούμε στο σχολείο, στην πρώτη τάξη του δημοτικού “Κορίτσι μου αυτό μην το πάρεις, αν δεις ένα ωραίο μολύβι παιδί μου και σου αρέσει, μην το πάρεις, αυτό είναι κλεψιά, θα το πεις σε εμένα. Αν δεις κάποιον άλλο να παίρνει το μολύβι ενός φίλου σου, δεν θα το πεις, αυτό είναι ρουφιανιά! Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα ξέρεις!”»

Για την μικρή του εγγονή, η γέννηση της οποίας τον είχε γεμίσει χαρά, είχε πει σε συνέντευξη του το 2012: «Εγώ ακόμη δεν το πιστεύω ότι γέννησε η Μαρία. Δεν κατάλαβα πώς μεγάλωσε, γιατί πάντα την είχα σαν μικρό παιδί. Μου φαίνεται απίστευτο ότι μου έκανε εγγονάκι».

H κόρη του, Μαρία

Κάτι που είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι η ευαισθησία που χαρακτηρίζει τον «σταρ της βιντεοκασέτας». Η οικογένεια του, αλλά και το στενό του περιβάλλον κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο γεμάτο καλοσύνη που φέρεται με ευγένεια και αντιμετωπίζει τους πάντες με σεβασμό.

Η ζωή του «βασιλιά του γέλιου»

Ο δημοφιλής ηθοποιός γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973).

Με την Τάρια Μπούρα

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες σχέσεις του ήταν αυτή με την επίσης ηθοποιό, Καίτη Φίνου λόγω των πολλών φημολογούμενων απιστιών του σταρ του ’80.

Με την Καίτη Φίνου

Η ίδια είχε πει σχετικά με τον θυελλώδη έρωτα που έζησαν: «Με τον Στάθη έμεινα 5 χρόνια, αν και θα έπρεπε να χωρίσω από τον πρώτο χρόνο. Μετά ήρθαν έτσι οι καταστάσεις στη ζωή που δεν χωρίσαμε και έπρεπε να κάτσω μαζί του, άσχετα αν ο Στάθης είχε του κόσμου τις γυναίκες. Η “αυλή” του με έβγαζε ψεύτρα, δεν έλεγε κανένας ότι τον είδε με άλλη γυναίκα»

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως οι: «Καμικάζι αγάπη μου», «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Τα καμάκια», «Βασικά καλησπέρα σας», «Και ο πρώτος ματάκιας», «Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω», «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια». Έχει παίξει πολλούς ρόλους, ως επί το πλείστον, κωμικούς.

Με την σύζυγο του, Χριστίνα Ψάλτη

Έχουν μείνει αξέχαστες πολλές ατάκες από ταινίες του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!»

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Το μυστικό της ταινίας «Καμικάζι αγάπη μου» και το άγνωστο «ατύχημα» με τη Βέτα Μπετίνη

Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι το ότι ο κασκαντέρ Σταύρος Καλιακούδας φορά στην πραγματικότητα τη στολή με την οποία υποτίθεται οδηγεί μηχανή ο Στάθης Ψάλτης στην ταινία «Καμικάζι αγάπη μου». Ο κασκαντέρ που συμμετείχε σε αρκετές ελληνικές ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη και του Όμηρου Ευστρατιάδη, αποκάλυψε πως ντούμπλαρε τον Στάθη Ψάλτη σε περίπου 11 φιλμ, μιας και είχαν το ίδιο σουλούπι και ο Στάθης Ψάλτης δεν γνώριζε να οδηγεί μηχανή!

Αφεντικό του Στάθη Ψάλτη στην ταινία ήταν η Χριστίνα Λιβανού (Βέτα Μπετίνη), η οποία τον ερωτεύτηκε παράφορα και τον διεκδικούσε επίμονα. Εκείνος, στην προσπάθεια του να την αποφύγει βρισκόταν μονίμως σε μπελάδες.

Μια από τις πιο κωμικές σκηνές της ταινίας ήταν όταν η Μπετίνη κυνηγούσε μανιωδώς τον Ψάλτη για τον ρίξει στο κρεβάτι. Στο τέλος, η ηθοποιός με το «μεγάλο της εκτόπισμα», κατάφερε να τον «στριμώξει», αλλά όπως έχει διηγηθεί ο Στάθης Ψάλτης χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της συγκεκριμένης σκηνής, έχασε στην πραγματικότητα τις αισθήσεις του όταν η Βέτα Μπετίνη έπεσε επάνω του!

Το βίντεο με την Βέτα Μπετίνη από την ταινία:

https://youtu.be/f9_to7u1SXY

Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πανικοβλήθηκε από την αίσθηση ασφυξίας που ένιωσε, χάνοντας για λίγο τις αισθήσεις του…

*Με πληροφορίες από την Μηχανή του Χρόνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στάθης Ψάλτης: Οι «σκιές» που προβλημάτισαν τους γιατρούς και η πιο μεγάλη του μάχη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στάθης Ψάλτης: Τι είπε η σύζυγός του, Χριστίνα για την κατάσταση υγείας του; (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στάθης Ψάλτης: Η πολυήμερη παραμονή στο νοσοκομείο και η επιβαρυμένη υγεία του