Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Κερτ Κομπέιν: Με αρχική τιμή 1 εκατ. δολ. δημοπρατείται η θρυλική κιθάρα από το MTV Unplugged 

Κέρτ Κομπέιν

«Στο σφυρί» βγαίνει η κιθάρα με την οποία έπαιξε σε συναυλία του MTV Unplugged στη Νέα Υόρκη το 1993, ο «θρυλικός» frontman των Nirvana, Κερτ Κομπέιν.

Με την τιμή εκκίνησης το 1 εκατομμύριο δολάρια, δηλαδή περίπου 925 χιλιάδες ευρώ, η κιθάρα από το live που άφησε ιστορία, αναμένεται να κάνει θραύση.

Το συγκρότημα της grunge ροκ, συμμετείχε στην εν λόγω συναυλία τον Νοέμβριο του 1993, πέντε μήνες πριν ο Κομπέιν χάσει τη ζωή του στην ηλικία των 27 ετών.

Το MTV Unplugged των Nirvana, παραμένει μία από τις πιο διάσημες και αγαπημένες στιγμές του συγκροτήματος, ενώ ο δίσκος με τα τραγούδια από αυτό το live έχει σημειώσει σημαντικές πωλήσεις.

Φέτος τον Ιούνιο, η κιθάρα που συνόδευε τη φωνή του Κερτ Κομπέιν στην εν λόγω εμφάνιση, θα βγει σε δημοπρασία σε έναν από τους πιο διάσημους δημοπρατικούς οίκους του Beverly Hills.

Ο πρόεδρος του οίκου αυτού ανέφερε πως «είμαστε περήφανοι που θα προσφέρουμε αυτή την ιστορική κιθάρα του Κερτ Κομπέιν, ο οποίος διέδωσε τη μουσική βιομηχανία σε περισσότερα ακροατήρια και σε αυτό βοήθησε και η μυθική του εμφάνιση στο MTV Unplugged στη Νέα Υόρκη».

Δεν πρόκειται για το πρώτο κομμάτι από την εν λόγω συναυλία που δημοπρατείται. Τον Οκτώβριο του 2019, η λαδί ζακέτα του Κομπέιν πουλήθηκε για 334.000 δολάρια. Μάλιστα, είχε ακόμη πάνω της λεκέδες και τρύπα από τσιγάρο.