Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Fashion

Οι αδελφοί Grönefeld πρωτοτυπούν με το 1941 Principia

Έχοντας γνωρίσει επιτυχία με σύνθετα ρολόγια με πολύπλοκους μηχανισμούς, η ανεξάρτητη ολλανδική κατασκευάστρια ωρολογίων Grönefeld λανσάρει τώρα το πιο απλό και προσιτό ρολόι της μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το 1941 Principia, που περιλαμβάνει έναν μηχανισμό αποτελούμενο από 226 τμήματα, ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από έναν μηχανισμό κουρδίσματος σταθμισμένο από έναν ρότορα πλήρους μεγέθους από χρυσό 22 καρατίων.

Το όνομα του ρολογιού προέρχεται από το έργο του Ισαάκ Νεύτωνος Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica, σε συνδυασμό με το έτος γέννησης του πατέρα των αδελφών Bart και Tim Grönefeld. Είναι το πρώτο αυτόματο ρολόι που κατασκευάζει η εταιρεία, και δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει τα εξαιρετικά τελειώματα που χαρακτηρίζουν τα ρολόγια της Grönefeld, ενώ οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής καντράν (γαλάζιο, τιρκουάζ, σωμόν ή γκρι) με μία ποικιλία από λουριά.

Το 1941 Principia έχει την ίδια αισθητική ομορφιά με το επιτυχημένο και βραβευμένο 1941 Remontoire, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια και προκάλεσε ενθουσιασμό στους λάτρεις των ρολογιών, χάρη στην αισθητική του, αλλά και λόγω του εξαιρετικά περίπλοκου μηχανισμού του. Είναι σημαντικό ότι ο ιδιοκτήτης του μπορεί να το κάνει δικό του, συνδυάζοντας διάφορα χρώματα, και απολαμβάνοντας έτσι ένα αυτόματο ρολόι με τα ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά που έκαναν διάσημους τους αδελφούς Grönefeld. Η εταιρεία προφανώς ελπίζει πως με το μοντέλο αυτό θα ανοίξει η πόρτα για να προσελκύσει μία νέα κατηγορία αγοραστών, και μάλλον το 1941 Principia θα πρέπει να θεωρηθεί άμεσος ανταγωνιστής του Laurent Ferrier Galet Micro-Rotor.

Τα βασικά

Μάρκα: Grönefeld
Μοντέλο: 1941 Principia
Διάμετρος: 39.5 mm
Πάχος: 10.5 mm
Υλικό κάσαςΚόκκινος χρυσός, λευκός χρυσός ή ανοξείδωτο ατσάλι
Χρώμα καντράνΑτόφιο ατσάλι 925 σε τιρκουάζ, γαλάζιο, σωμόν ή γκρι
ΕνδείξειςΡωμαϊκά νούμερα, δείκτες
Αντοχή στο νερό: 3 ατμόσφαιρες, 30 μέτρα, 100 πόδια
Λουρί/ΜπρασελέΕπιλογή χρωμάτων σε μία ποικιλία από δέρματα

Ο μηχανισμός

Καλίμπρα: 1941 Principia
ΛειτουργίεςΜόνο ένδειξη ώρας
Διάμετρος: 32 mm
Πάχος: 5.5 mm
Απόθεμα ενέργειας: 56 ώρες
ΚούρδισμαΑυτόματο
Συχνότητα: 21.6 δονήσεις ανά ώρα
Πετράδια: 31

Τιμή και διαθεσιμότητα

Τιμή: 29.950 ευρώ για το ανοξείδωτο ατσάλι, 37.300 ευρώ για τον κόκκινο χρυσό, 38.750 ευρώ για τον λευκό χρυσό
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο τώρα
Περιορισμένη έκδοση: Όχι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χωρίς τη Μέγκαν στο πλευρό του, ο πρίγκιπας Χάρι συναντήθηκε με αβορίγινες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ZARA: Δέκα φορέματα της νέας συλλογής με πολύ στιλάτα μοτίβα και prints!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Πώς να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό τσίμπημα των πουλόβερ